• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Topshop lanceert contactloos betalen met accessoires

Topshop lanceert contactloos betalen met accessoires

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Even betalen met je sleutelhanger of een telefoonhoesje… klinkt als de toekomst, maar het is al realiteit bij Topshop. De Britse retailer lanceert namelijk een contactloos betaalsysteem, waarbij klanten kunnen betalen met accessoires. Het systeem is mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking met creditcardverstrekker Barclaycard.

Topshop lanceert een speciale accessoirecollectie met items die voorzien zijn van de bPay-chip. Zo zitten er onder andere BPay-chips in sleutelhangers, telefoonhoesjes, polsbandjes en stickers. De collectie is verkrijgbaar in de Topshop-winkels en via de webshop. De eerste serie accessoires hebben een monster fish design. Tevens krijgen de tweede lijn van Topshop en Topman een accessoirelijn met betaalsysteem collecties met de focus op luxe metaal en slangenprint. De prijzen liggen tussen 15 en 32 pond. Klanten kunnen de accessoires ook gebruiken voor het reizen met de bus of metro.

”Deze samenwerking laat zien hoe de wereld van mode en technologie gecombineerd kunnen worden om een stijlvolle en eenvoudige manier te creëren waarop mensen contactloos kunnen betalen voor alledaagse dingen – zoals een koffie in de ochtend, een nieuwe lipstick of een bustrip door de stad,” licht Tami Hargreaves van Barclaycard toe in een persbericht.

Nederlandse en Belgische klanten moeten helaas nog wel even geduld hebben; voorlopig is de service alleen verkrijgbaar in Groot-Brittannië. Daar is bPay een betaalmethode voor klanten met een Barclaycard, Visa betaalpas of Mastercard. Via de website van bPay of een app kunnen consumenten geld storten in een digitale portemonnee. Het is ook mogelijk om het tegoed automatisch aan te vullen als er een minimumbedrag wordt bereikt.

TOPSHOP