• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Topman Versace vertrekt; toekomst onduidelijk

Topman Versace vertrekt; toekomst onduidelijk

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fabio Massimo Cacciatori, de kersverse CEO van Gianni Versace, heeft zijn baan bij het modehuis alweer opgezegd. Vier maanden heeft Cacciatori het uitgehouden aan het roer van het Italiaanse bedrijf dat al enige tijd in moeilijkheden verkeert. Hij wordt tijdelijk vervangen door Danielle Ballestrazzi, momenteel cfo, die al sinds 1992 bij Versace in dienst is.

Het gerucht gaat dat Cacciatori in een conflict verwikkeld is geraakt over de te volgen strategie met de eigenaars van Gianni Versace; Santo en Donatella. Andere bronnen melden dat er een meningsverschil is ontstaan onder de aandeelhouders van het concern.

Gianni Versace's broer Santo heeft 30% van de aandelen in handen, zijn zus Donatella bezit 20% en haar dochter Allegra Beck, die nog 18 moet worden, kreeg na de dood van haar oom 50% van het bedrijf in handen. Allegra's plannen met het bedrijf, die bij haar 18e verjaardag in april zeggenschap krijgt over haar deel, zijn van cruciaal belang zijn voor de toekomst van Versace.

In de korte tijd dat Cacciatori bij Versace werkte heeft hij een ingrijpend herstructureringsplan geformuleerd. De topman wilde banen schrappen, winkels sluiten en het marketingbudget inperken ten einde het bedrijf weer op de goede weg te krijgen. Het is nog niet duidelijk hoeveel van dat plan, dat eerder deze maand werd gepresenteerd, nu na zijn vertrek zal worden uitgevoerd.

Over de toekomst van Versace wordt momenteel druk gespeculeerd. Zo is de mogelijkheid geopperd dat het Gucci duo Tom Ford en Domenico De Sole er het roer overnemen. Dat Luxottica, Versaces licentiehouder voor brillen, een overnamekandidaat zou zijn. En dat er een joint venture wordt voorbereid met Gianfranco Ferre's IT Holding.

Versace