Het Amerikaanse merk Tommy Hilfiger heeft de handen ineengeslagen met Vetements, het hippe ontwerpcollectief onder leiding van de Georgische broers Demna en Guram Gvasalia. De twee lanceren dit najaar een samenwerkingscollectie met unisex items. Modeontwerper Tommy Hilfiger maakte het nieuws zelf wereldkundig via zijn persoonlijke Instagram-account.

So excited for our collab! @Vetements @TommyHilfiger

A post shared by Tommy Hilfiger (@thomasjhilfiger) on

Hilfiger ontmoette Gurum Gvasalia van Vetements zes tot negen maanden geleden, waarna hij door Gvasalia benaderd werd voor een collectie. "Ik was super enthousiast. Wat Vetements doet is brilliant. Ze volgen hun eigen agenda, zij doen wat ze willen, hoe zij het willen," verklaart Hilfiger aan WWD in een telefonisch interview.

De collectie bestaat uit T-shirts, hoodies, beanies en sokken in de kleuren grijs, navy, rood en fuchsia. De prijzen liggen hoger dan de reguliere retailprijzen van Tommy Hilfiger. Sokken zijn verkrijgbaar vanaf 102 dollar per paar. Hoodies kosten 1190 dollar.

De collectie is verkrijgbaar vanaf het voorjaar, bij vooraanstaande warenhuizen als Barneys New York, Harrods en Colette.

Voorlopig gaat het om een eenmalige collectie.

Voor Vetements is het zeker niet de eerste samenwerking. Zo sloeg het luxemerk de handen ineen met Manolo Blahnik voor schoenen, Canada Goose voor jassen en Juicy Couture voor joggingpakken.

Het is voor Tommy Hilfiger de eerste samenwerking met een internationaal luxemerk. Het Amerikaanse merk strikte wel eerder it-model Gigi Hadid voor speciale collecties.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN