• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Tom Ford veel te duur

Tom Ford veel te duur

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De nieuwe herenmodewinkel die Tom Ford in april in New York heeft geopend, is de oud Gucci-ontwerper op veel kritiek komen te staan. "Pretentieus en krankzinnig duur" vindt de Amerikaanse pers. "Exclusief en luxueus" vindt de ontwerper.

Het is inderdaad geen doorsnee zaak. Het goedkoopste item in de winkel is een paar handgeweven sokken dat $75 kost. Voor een pyjama betaal je $1900 en een badjas begint bij $3900. Maar men kan er ook terecht voor een paraplu of wandelstok met punt van 18 karaat goud. Of een ski-jack gevoerd met bont. "Perfect voor een weekendje in Gstaad of St Moritz."

Ook het interieur van de winkel is bijzonder en zou geïnspireerd zijn op Ford's huis in Mayfair, Londen. Zo zijn de muren bekleed met geperforeerd suède behang, staat er een bronzen bureau met gouden draperieën van krokodillenleer en liggen er tapijten van beverhuid. Pakken zijn in glazen vitrines opgesteld, alsof het kunstwerken zijn.

Ford is niet blij met de kritiek. "Deze winkel is niet voor iedereen. Ik wil niet onaardig zijn, maar sommigen kunnen het nu eenmaal niet betalen en dat roept negatieve reacties op." Het is de bedoeling dat binnen twee à drie jaar vergelijkbare filialen in Londen, Milaan, Hong Kong, Tokio en Los Angeles worden geopend.

Tom Ford