• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Tom Ford houdt NYFW-show klein

Tom Ford houdt NYFW-show klein

Door Yenthe Stuurman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tom Ford heeft aangekondigd geen grote show te geven tijdens de New York Fashion Week in februari. De 54-jarige ontwerper laat weten zijn dames- en heren- herfstcollectie van 2016 te presenteren tijdens twee intieme bijeenkomsten op 18 februari. Dat meldt WWD.

De collectie zal tijdens het mode-evenement in februari aan kopers en de pers worden getoond tijdens één-op-één afspraken. “Vorige seizoenen heb ik mijn collecties op een informele manier aan de pers gepresenteerd. Dit zorgt er voor dat ik met journalisten kan praten, en zij tegelijkertijd de kleding kunnen zien en aanraken,” laat de ontwerper weten aan WWD. “Het is algemeen bekend dat de manier waarop we kleding laten zien, niet alleen aan de pers maar ook aan de consument, verandert. Komend seizoen voelt het goed om terug te gaan naar een intieme formule, waardoor de details van de kleding worden weergeven.”

@luckybsmith in #TFWSS16. #TOMFORD

A photo posted by TOM FORD (@tomford) on

President van de CFDA, Diane von Furstenberg, liet eerder weten na te denken over een verandering van Fashion Week. Het evenement is nu nog gericht op mode-professionals, maar zal in de toekomst misschien meer op de consument gericht zijn.

Tom Ford is een Amerikaanse ontwerper die sinds 2004 zijn eigen label runt. Daarvoor was hij creatief directeur voor modemerken Gucci en Yves Saint Laurent. In 2009 maakte hij zijn debuut als regisseur met de film ‘A Single Man’.

Beeld: Tom Ford

Tom Ford