• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Tijdlijn: Hoe Scotch & Soda de wereld over ging

Tijdlijn: Hoe Scotch & Soda de wereld over ging

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Amsterdams label Scotch & Soda begon vorige eeuw klein. Inmiddels is het in de grote steden van Nederland niet weg te denken, rijden in Amsterdam trams rond in de stijl van het merk en is het in Japan tot Amerika verkrijgbaar.

Wat begon met alleen een herencollectie in één winkel, is uitgegroeid tot een keten met meer dan 150 eigen winkels en meer dan 8.000 verkooppunten. Voor de heren zijn er de Scotch & Soda-winkels, Maison Scotch speciaal voor de vrouwen en ook kinderen kunnen tegenwoordig gekleed in de Amsterdamse stijl van het merk.

De Spaanse divisie van het merk is op zoek naar nieuwe locaties in Barcelona en Madrid om de aanwezigheid van het merk te versterken. Bij de overname door Kellwood Co in 2011 werden de pijlen gezet op internationale expansie. FashionUnited zet op een rij hoe Scotch & Soda stap voor stap de wereld over ging.

Navigeer met de pijlen door de tijdlijn of klik op een moment in de tijdsbalk.

Beeld: Scotch & Soda

In april, de maand waarin denimbeurs Kingpins en Amsterdam Denim Days plaatsvinden, besteedt FashionUnited aandacht aan Denim. Voor alle artikelen over denim, klikt u hier.

Scotch & Soda