Tentoonstelling Paul Smith sluit af met nog groter record

De tentoonstelling ‘Hallo, Mijn naam is Paul Smith’ heeft in totaal 41.449 bezoekers getrokken. In juni liet het Modemuseum in Hasselt al weten een record te pakken te hebben, maar die is inmiddels alweer gesneuveld.

“Op alle vlakken heeft deze expo over de carrière van Sir Paul Smith records gebroken,” zegt museumdirecteur Kenneth Ramaekers. Nooit eerder werden er meer catalogi verkocht, en deze was zelfs uitverkocht op het einde. Het vorige record was toe te schrijven aan de expo ‘Axelle Red -Fashion Victim’, die 25.156 bezoekers trok.

"Het is een tentoonstelling waarmee we hoge ogen gescoord hebben in binnen- en buitenland," zegt Schepen van Cultuur van Hasselt Karolien Mondelaers, die spreekt van ‘een schot in de roos’. Zo kwamen er naast Belgen veel Nederlanders naar Hasselt, maar ook Duitsers en Fransen vonden hun weg naar het museum. Tevens kwamen er bezoekers uit Noorwegen, Spanje, Australië en Japan.

Wegens succes werd de tentoonstelling al verlengd tot 16 augustus. Eerder liet de directeur al weten dat het bereiken van 40.000 bezoekers een ‘mijlpaal voor het museum zou zijn’.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN