Het gaat nog steeds niet goed met Jil Sander. Het Duitse modehuis heeft de inkomsten sinds het vertrek van de hoofdontwerpster in januari 2000 zien dalen. Jil Sander is in mei van dit jaar teruggekeerd bij het huis dat haar naam draagt, maar deze rentree heeft de halfjaar resultaten niet kunnen redden. Jil Sander is in handen is van het Italiaanse Pradaconcern en heeft over de eerste helft van 2003 wederom tegenvallende winst- en verkoopcijfers gerapporteerd. De inkomsten uit de eigen winkels blijken daarbij het scherpst gedaald.

Gedurende de eerste zes maanden van het lopende boekjaar zag Jil Sander het netto verlies met 5,1% oplopen tot € 14.3 miljoen, ondanks een eenmalige kapitaalinjectie van € 6.4 miljoen door de verkoop van de eigen winkel in Milaan. Vooral in Europa zijn de inkomsten van het concern afgenomen. Hier is de verkoop met 7,1% gedaald tot € 63.2 miljoen.

In thuisland Duitsland, waar de groep 20% van alle inkomsten genereert, heeft geen van Jil Sanders eigen winkels met winstgevend gedraaid. Ook in Azië en de Verenigde Staten zijn de verkopen gedaald. De cijfers in de VS werden bovendien negatief beïnvloed door de sluiting van twee winkels in Costa Mesa en San Francisco vorig jaar.

In mei van dit jaar heeft Prada directeur Patrizio Bertelli ingestemd om € 30 miljoen in Jil Sander het te investeren, dat het Italiaanse bedrijf sinds1999 in handen heeft. Bertelli is ervan overtuigd dat de zaken met de terugkeer van Sander binnenkort zullen aantrekken. Dat is overigens niet ondenkbaar. Sanders' eerste herencollectie sinds haar terugkomst werd onlangs in Milaan uitstekend ontvangen. Het wachten is nu op de dameslijn, die in september wordt gepresenteerd.

 

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN