De wereldberoemde kristalproducent Swarovski heeft een licentieovereenkomst gesloten met modehuis Hugo Boss voor de ontwikkeling van een sieradenlijn. Swarovski dochterbedrijf Amazar Holding heeft de eer en zal de komende zes jaar verantwoordelijk zijn voor de productie en wereldwijde distributie van de sieradenlijn voor dames en heren.

De eerste collectie is vanaf juli 2008 bij Hugo Boss winkels, exclusieve warenhuizen en juweliers verkrijgbaar. Hugo Boss buigt zich over het ontwerp van de lijn, die onder de Boss naam zal worden verhandeld. Amazar Holding werd speciaal opgericht om strategisch belangrijke nieuwe activiteiten buiten de kernactiviteiten van Swarovski te ontwikkelen. ”Swarovski is van plan de omzet vóór 2012 te verdubbelen tot 3 miljard euro en zocht naar een manier om te groeien zonder het Swarovski merk te verwateren,” zegt Bernadette Larcher, internationaal persdirecteur van Swarovski. ”Dankzij de oprichting van Amazar Holding kan de groep nieuwe initiatieven ontwikkelen door middel van eigen projecten en licentieovereenkomsten. De licentieovereenkomst met Hugo Boss is de eerste transactie die onder Amazar Holding valt en we zijn erg tevreden met zo'n geschikte partner.”

Verdere intiatievenen worden nu nog beoordeeld. ”Het is nog heel pril,” aldus Larcher. ”Onze samenwerking met Hugo Boss onderscheidt zich door het hoogst mogelijke niveau van innovatie en kwaliteit,” zegt Daniel Cohen, bestuurslid van Swarovski Crystal Business en voorzitter van de raad van bestuur van Amazar Holding. ”Amazar Holding AG zal op dit niveau creatieve nieuwe initatieven blijven ontwikkelen en zal dit in rap tempo doen. Amazar Holding AG heeft de juiste structuur om de uitbreiding van deze internationale activiteiten te kunnen ondersteunen.”

 

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN