• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Succesvolle zomeruitverkoop Belgie

Succesvolle zomeruitverkoop Belgie

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Belgische moderetailers hebben een succesvolle uitverkoop achter de rug. De omzet van de koopjesperiode lag dit jaar 6,5% hoger dan de omzet van hetzelfde seizoen vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van Unizo (de Unie van Zelfstandige Ondernemers) over de uitverkoop van deze zomer. Het is het achtste seizoen op rij dat de omzet van de uitverkoop steeg. Unizo analyseert al tien modeseizoenen.

Vanaf de zomer van 2005 zijn de omzetstijgingen opvallend met een stijging van 4,1% voor de zomerkoopjes van 2005 ten opzichte van 2004, en een stijging van 3,3% voor de normale winterverkoop begin dit jaar en 5,4% voor aansluitende winterkoopjes. Deze zomer steeg de normale collectieverkoop met 3,3% tegenover de zomer 2005. Opvallend is dat Unizo geen lijn kan ontdekken tussen de cijfers van de collectieverkoop en de daaropvolgende solden. Een succesvolle collectieverkoop resulteert niet noodzakelijk in mindere koopjes omdat de onverkochte stocks minder groot is.

Een gemiddelde zelfstandige moderetailer in België verkoopt slechts 65% van zijn aangekochte collectie tijdens het normale seizoen. De rest, meer dan een derde, moet dus tijdens de koopjes de deur uit. De zelfstandige, met doorgaans minder financiële middelen, moet tijdens de koopjes maximaal recuperen om opnieuw te investeren in collectieaankopen.

UNIZO