• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Streetcasting Christian Wijnants voor Paris Fashion Week show

Streetcasting Christian Wijnants voor Paris Fashion Week show

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Christian Wijnants organiseert op 19 september een streetcasting. De Belgische modeontwerper is nog op zoek naar modellen voor zijn show op de Parijse modeweek, op 30 september. Wijnants wil talent van eigen bodem een kans geven om ontdekt te worden als professioneel model in Parijs.

Het hoofdkantoor van Christian Wijnants, BEN NV aan de Italiëlei 215 in Antwerpen is van 16 tot 20 uur geopend. Een afspraak maken voor de casting is niet nodig. Wel moeten de kandidaten voldoen aan de klassieke catwalkvereisten. Zo moeten zij minimaal 16 jaar oud zijn, 1.75 meter lang zijn en kledingmaat 36 of 38 hebben.

De Paris Fashion Week start op 27 september. De show van Christian Wijnants is op 30 september. Vorig seizoen, in maart, presenteerde de Belgische modeontwerper oversized mantels en gestreepte kledingstukken op de Parijse catwalk. Krachtige colour blocking werd gedoseerd door een gelaagdheid van materialen.

De Belgische ontwerper die in 2003 zijn eigen label startte, heeft een indrukwekkend CV opgebouwd, waarop verschillende prestigieuze prijzen zijn vermeld . Van de Franse Hyères Prijs en de Swiss Textiles Award tot de internationale Woolmark Prize: de ontwerper oogst met zijn werk veel lof. Het label Christian Wijnants wordt verkocht bij 100 winkels wereldwijd, waaronder Barneys, Harvey Nichels, Printemps en Graanmarkt 13. Ook is er een flagshipstore in thuisstad Antwerpen.

Het internationale ready-to-wear modeweken vinden plaats in de maand september, waarbij alle ogen gericht zijn op New York, Parijs, Londen in Milaan voor de nieuwste trends op het gebied van damesmode. Voor alle womenswear catwalk season reads, klikt u hier.

Foto: Christian Wijnants

Christian Wijnants