• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Straat vernoemd naar Versace

Straat vernoemd naar Versace

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Gianni Versace krijgt een eigen straat. Tien jaar na de dood van de Italiaanse ontwerper, wil de stad Milaan een straat naar hem vernoemen. Versace werd neergeschoten bij zijn huis in Miami op 15 juli 1997.

Het komt niet vaak voor dat straten vernoemd worden naar modeontwerpers. In Nederland zijn vooralsnog geen modeontwerpers opgenomen in het stratenboek. Voor de nabije toekomst valt ook niet te verwachten dat er een Frans Molenaarpad, een Viktor & Rolfweg of een Bas Kosterssteeg zal worden opgeleverd.

De gemeente Almere, een stad waar geregeld nieuwe straten opmerkelijke namen krijgen, laat weten dat het lastig is om straatnamen naar modeontwerpers te vernoemen. "In het geval van modeontwerpers ontstaan er al snel problemen met merkenrecht," aldus een woordvoerder. In deze stad worden de straatnamen bedacht door een commissie waarin behalve architecten en stedenbouwkundigen ook vier inwoners zitting hebben. De laatste vrucht die dat opleverde was de Sieradenbuurt waarin de straten namen hebben als Diadeemstraat, Sieradenweg en Brochestraat.

Versace