Stella McCartney heeft gezegd dat zij op schema zit om vóór 2007 winst te boeken. Van eigenaar Gucci Group moesten dochterbedrijven Stella McCartney en Alexander McQueen vóór 2007 in de plus verkeren om de voorgezette steun van de groep te blijven ontvangen. Het bedrijf zei in een persbericht afgelopen dinsdag dat de verliezen in 2005 vanaf 1 februari tot 31 december 2005 met 70 procent waren teruggebracht van £3.2 miljoen (4.68 miljoen) tot £948,899.

Stella McCartney heeft een onderbroken jaarresultaat bekendgemaakt in lijn met het fiscale jaar van Gucci eigenaar PPR, die het kalenderjaar volgt. Marco Bizzarri, voorzitter van Stella McCartney, zei dat de afgenomen verliezen het resultaat waren van een toegenomen omzet en efficiënte bedrijfsvoering. De omzetcijfers hebben betrekking op alle bronnen van inkomsten - waaronder inkomsten uit brillen- en parfumlicenties behalve de groothandelsomzet van McCartney's activiteiten buiten Groot-Brittannië en de retailomzet van de winkels in New York en Los Angeles. De VS is mometeel Stella McCartney's grootste afzetmarkt. Hoewel de Gucci Group normaliter de wereldwijde omzetcijfers van zijn bedrijven waaronder ook Boucheron en Bedat & Co niet prijsgeeft, zei het wel dat als McCartney's omzet in retailprijzen werd gemeten, het totaal ongeveer 120 miljoen zou bedragen. ”De zaken gaan zeer, zeer goed en er heerst een positieve energie binnen het bedrijf,” zei Bizzarri. ”Het is nog steeds een nieuw merk.

Het is pas in 2001 opgericht en we verkochten onze eerste collectie pas in 2002.” Over de toekomst van het bedrijf zei Bizzarri: ”Het doel is om verder uit te bouwen.” Hij refereerde hiermee aan McCartney's samenwerking met Adidas, de lancering van haar accessoirecollectie eerder dit jaar en de voortzetting van haar brillen- en parfumlicenties met, respectievelijk, YSL Beauté en Safilo. Voorts werd ook bekend gemaakt dat de man van McCartney, Alisdhair Willis, directeur bij het bedrijf wordt. Hij vervangt hiermee James Seuss die in 2004 zijn functie als voorzitter opgaf om bij juwelier Harry Winston te gaan werken.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN