Stella McCartney werkt samen met biotechbedrijf Bolt Threads

Modeontwerpster Stella McCartney heeft de handen ineengeslagen met het in Californië gevestigde biotechbedrijf Bolt Threads. Het bedrijf produceert duurzaam textiel, waar Stella McCartney vanaf nu gebruik van gaat maken in haar collecties. Dat maakte het label bekend middels een persbericht.

Bolt Threads produceert duurzame textielvezels van eiwitten uit de natuur en doet dat naar eigen zeggen in een schoon en sloten proces. Een voorbeeld van zo’n textielvezel is zijde gemaakt van gist, welke een duurzaam alternatief is voor spinnen- of rupsenzijde. Deze zijde zal ook in de collecties van Stella McCartney worden verwerkt.

Volgens McCartney is de samenwerking een goede combinatie van mode, technologie en duurzaamheid. “Toen is voor het eerst in de mode begon, had ik nooit gedacht dat er ooit zo’n belangrijk moment zou komen waarop technologie wordt gefuseerd met mode, een van de meest schadelijke industrieën in het milieu,” stelt de ontwerpster. “Nu is het tijd om te zoeken naar antwoorden, naar alternatieven. Ik heb altijd moeite gehad met het gebruik van zijde en het vinden van Bolt is daarom een levens- en loopbaanveranderend moment voor mij.”

Stella McCartney is van plan dit jaar nog enkele initiatieven met Bolt Threads te lanceren. Eén daarvan is het initiële product van de samenwerking, een goudkleurige wikkeljurk welke onderdeel zal zijn van de aankomende tentoonstelling ‘Items: Is Fashion Modern? in het Museum of Modern Art in New York.

Beeld: Stella McCartney Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN