• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Stella McCartney lanceert eerste mannencollectie

Stella McCartney lanceert eerste mannencollectie

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De Britse ontwerpster Stella McCartney heeft haar eerste mannencollectie gepresenteerd. Voor de presentatie koos McCartney voor de Londense Abby Road Studio's, waar onder meer de Beatles (en haar vader Paul McCartney) hun beroemde albums opnamen.

"Het voelde als het juiste moment, het voelde alsof de vrouwenlijn op de juiste plek was om een man in haar leven te hebben, en om een garderobe voor mannen aan te bieden," zegt McCartney tegen Reuters. De locatie verklapte het al; de collectie is deels geïnspireerd op haar vader, Paul McCartney. "Hij kan het maar beter dragen," aldus de ontwerpster.

De collectie bestaat uit jacks met grote zakken, trenchcoats, regenjassen en bomber jackets, in de kleuren groen, zwart, taupe en khaki. Meerdere jassen zijn voorzien van borduringen. De modellen droegen kleurige sokken in hun sandalen. De collectie bevatte ook accessoires, zoals sandalen en reistassen. De vrouwelijke modellen poseerden in kanten blouses en katoenen shirts, met rokjes uit de resort collectie.

De collectie zal in zeker 30 procent van haar 42 eigen winkels verkocht worden. Daarnaast zal de collectie via 200 verkooppunten verkrijgbaar zijn, onder meer Selfridges in London, Saks Fith Avenue in New York and I.T. in Hongkong.

Volgens WWD is de collectie vervaardigd met duurzame materialen, zoals biologisch katoen en denim, recycled nylon en polyester en Ultrasuede. "Het punt waarop we ons onderscheiden is altijd geweest dat wij duurzaam ingesteld zijn," zegt de ontwerpster. "En dat is iets dat we met de mannenlijn vanaf het begin willen leveren."

Beeld: Stella McCartney

Stella McCartney