Stella McCartney heeft een drukke periode achter de rug. Donderdag 4 maart jl ging haar wintercollectie 2005/2006 in Parijs de catwalk op. En tussen de bedrijven door is ze vrijdag 25 februari jl. ook nog bevallen van een zoontje.

Gelukkig is alle drukte niet voor niks geweest. Stella's laatste show is goed ontvangen door de pers. Volgens de Engelse Vogue begrijpt zij precies wat jonge vrouwen willen dragen. De collectie wordt zelfs haar "beste ooit" genoemd. Zelf beschrijft McCartney haar ontwerpen als "vrouwelijke kleding met attitude, kleding gecombineerd met handgemaakte details." Stella was helaas niet aanwezig om alle lof in ontvangst te nemen, maar samen met haar zoontje heeft ze de show gevolgd vanuit een ziekenhuis in Portland.

Woorden als lief, zacht, jong, fris, vrouwelijk, draagbaar en veelzijdig omschrijven de collectie het beste. Hoogtepunten waren de lange en volumineuze sweaters die als jurk werden gedragen en gecombineerd met laarzen over de knie. En haar broekpakken, waar Stella beroemd om is. Als tegenhanger van alle lieflijkheid van de collectie, voegde ze sterke en scherpe lijnen aan de kleding toe. Een goed voorbeeld hiervan zijn de jassen. Die hebben een rechte en scherpe schouderlijn en een opstaand "Jackie O-kraagje" maar vallen vanaf de schouders los en soepel in plooien naar beneden. De kleurenpalet loopt van zwart, blauw, groen en grijs naar rood en bruin-tinten.

Nu alle hectiek die zo'n show met zich meebrengt voorbij is, kan de ontwerpster met haar man Alasdhair Willis genieten van hun kind. Het stel heeft het jongetje Miller Alasdhair Willis genoemd. De baby is drie weken te vroeg geboren, maar na wat ademhalingsproblemen, maakt Miller het nu prima.


 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN