• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • SS18 Denimtrends

SS18 Denimtrends

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Geïnspireerd door de onlangs georganiseerde modebeurs Denim by Premiere Vision, brengt het denimteam van Trendstop u de belangrijke denimlooks die van invloed zullen zijn op voorjaar/zomer 2018. Hiermee bent u verzekerd van de beste deskundige analyses voor de keuzes voor uw collecties. Deze eerste nieuwe trends zijn geselecteerd en ontwikkeld door middel van grondige analyse, waarbij onze experts inspirerende seizoensrapporten samenstellen en de commerciële waarde en levensduur van iedere individuele trend beoordelen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusieve blik op drie van de nieuwste denimtrends die het voorjaar/zomer 2018 seizoen en de seizoenen erop zullen beïnvloeden. Blackened Indigo en Bleached Canvas vormen de twee uitersten van het denim kleurenspectrum met paletten van sombere, verzadigde donkere tinten en vervaagde lichte utilitaire tonen. The Raw Cut toont aan hoe in voorjaar/zomer18 de nadruk ligt op textuur, met gerafelde- en slijtagetechnieken die een nieuwe dimensie toevoegen aan basis jeansstukken.

Blackened Indigo

Verzadigde indigotinten worden versterkt met zware zwarte tinten. De over-gekleurde effecten versterken de zwarte tonen, en verlenen een somber karakter aan utilitaire stijlen. Eenvoudige, minimalistische lijnen worden benadrukt door de gesteven, gestructureerde aanpak en minimale details.

Bleached Canvas

Verbleekte afwerkingen herinneren aan een onbeschilderd doek. Bleke, gebroken witte tinten hebben een onbewerkte, natuurlijke afwerking dat zorgt voor een lichter, frisser gevoel. Korte silhouetten en rosé-gouden sluitingen complimenteren de seizoensesthetiek.

The Raw Cut

Het ontspannen karakter van denim wordt voor SS18 versterkt met getextureerde elementen. Het zacht-gewassen, gedragen gevoel van blauwe en verbleekte denim wordt versterkt door de toepassing van gerafelde en slijtagetechnieken op kragen en zomen. Lichter gekleurde randen bieden een contrast om de utilitaire silhouetten te benadrukken.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot de Fall/Winter 2016-17 Denim Themes Forecast van Trendstop, een onmisbaar denimrapport met de meest trendbepalende ontwerpers en downloadbare beelden. Klik op de banner voor toegang tot de site.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop: Capio Tessuti SS18, Diesel Black Gold Resort 2016, Calik Denim SS18, Denim Clothing Company SS18, MM6 Maison Margiela Resort 2016, Kipas SS18, E Jeans SS18, House of Holland Resort 2016, Marassi SS18.

Trendstop