De nieuwe herfst/winster 2006 collectie van Levi's is, in één woord, sexy. Lage tailles and strakke silhouetten overheersen zowel bij de mannen als bij de vrouwen, terwijl zwarte denim weer helemaal terug is. De nieuwe collectie werd op maandagavond tijdens een modeshow in de Antwerpse zoo aan Belgische en Nederlandse pers en Levi's klanten getoond.

De Levi's Engineered Jeans, vijf jaar geleden door de Deense ontwerper Rikke Korff in het leven gebracht, maakten opnieuw deel uit van de collectie. Met de kenmerkende platte naden en een speciaal stikprocédé heeft deze lijn een schone doch ruige uitstraling, geheel geschikt voor de trendbewuste consument. De show opende met drie nieuwe jeansconcepten die geïnspireerd werden door het Engelse kinderversje "Rub a dub dub, Three men in a tub; And who do you think they be? The Butcher, The Baker, The Candlestick Maker". Op basis van de drie genoemde vakken die in het rijmpje voorkomen werden drie nieuwe looks gecreëerd.

De nieuwe lijn bestaat uit shirts en spijkerbroeken uitgevoerd in nieuwe silhouetten en afwerkingen: 'floured' (The Baker), 'waxy' (The Candlestick Maker) en 'hemoglobin' (The Butcher). Het resultaat is edgy en brilliant. Met Levi's Vintage Clothing worden handgemaakte reproducties van iconische 501 jeans uit 1933, 1947 en 1955 gemaakt. Het meest gewilde item is de limited edition Tow Rope Levi's 501 jean uit 1933; de originele broek werd gebruikt om een gestrande vrachtwagen in Californië weg te slepen en het incident inspireerde later de meest beroemde advertentiecampagne van het bedrijf. Met een bedrukt T-shirt van grafisch kunstenaar Jim Phillips gepaard is de look zowel casual als sexy. De verschillende variaties op de zwarte, super-strakke jean zijn momenteel de meest gewilde look onder fashionista's, dankzij de invloed van Kate Moss en Sienna Miller. Van gitzwart tot een zacht grijs zijn deze jeans vrouwelijk en zeer begerenswaardig.

Met de Blue Guys en Girls lijnen wordt de traditionele look van Levi's met de chic van de catwalk gecombineerd. De Girls kunnen kiezen uit zowel strakke als wijdere silhouetten en wijde en strakke rokken in zowel indigo als zwart en grijs. In de Levi's Red Tab Guys en Girls lijn krijgen zwart en nieuw zwart een prominente rol in het volgende seizoen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN