• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Scotch & Soda rondt herfinanciering af

Scotch & Soda rondt herfinanciering af

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Vorige maand heeft Scotch & Soda de schulden bij kredietinstellingen geherfinancierd. De nieuwe CFO Geert van Iwaarden heeft een herfinanciering afgerond, waarmee er een nieuwe financieringsstructuur is ontstaan voor de groeistrategie. Moederbedrijf Sun Capital heeft 17,7 miljoen euro vrijgemaakt voor de nieuwe strategie. Dat meldt Retailwatching.

Naast de investering van Sun Capital heeft het Nederlandse kledingmerk 5,7 miljoen euro aan bankleningen afgelost. De werkkapitaalfaciliteit is met 2 jaar verlengd tot 2020.

Uit de jaarcijfers van boekjaar 2015/2016 bleek dat Scotch & Soda een schuld heeft van 270 miljoen. Het grootste deel van de schuld, namelijk 156,6 miljoen euro, moet het modemerk aflossen aan Sun Capital, inclusief 6 procent rente. De partij nam het modemerk in 2013 voor 350 miljoen euro. De lening moet het Amsterdamse merk in de zomer van 2020 in één keer terugbetalen aan Sun Capital.

De nieuwe investering zal gebruikt worden voor het openen van winkels, waarmee CEO Dirk-Jan Stoppelenburg de naamsbekendheid van het merk wil vergroten.

Beeld: Scotch & Soda

Scotch & Soda