• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Schoenenlijn Jan Jansen gelanceerd

Schoenenlijn Jan Jansen gelanceerd

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Schoenenontwerper Jan Jansen onthulde donderdag in de Amsterdamse vestiging van Sacha zijn schoenenlijn Jan Jansen Sport. De gelimiteerde collectie bestaat uit acht sportieve damesmodellen. Alleen voor Jan Jansen zelf is er ook een herenschoen gemaakt.

Het was een langgekoesterde wens van de ontwerper om een betaalbare schoenenlijn te laten produceren. De ontwerper is vooral te spreken over de kwaliteit van de schoenen. "De kwaliteit vond ik een van de meest belangrijke dingen," aldus de ontwerper. "Een groot gedeelte van het budget is daarom in het binnenwerk gaan zitten. Daardoor hebben de schoenen een superpasvorm."

Jansen ontwierp zelf ook de stof waarvan de schoenen zijn gemaakt; een vrolijk patroon van tekeningetjes, krabbels en kreten als 'Tonny my love', 'Tno', 'Biertje' en 'Yes'. "Het is expres een beetje chaotisch," legt de hij uit. "Omdat er geen duidelijke kijkrichting in de stof zit, maakt het niet uit hoe het wordt gesneden. Dat is handig voor de machines." De lijn werd gelanceerd met een ludieke actie. Jansen beschilderde een model met dezelfde tekeningen als waarmee de schoenen mee zijn uitgerust.

Sacha