• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Sander blijft bij Prada Group

Sander blijft bij Prada Group

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Prada baas Patrizio Bertelli gaat Jil Sander niet uitkopen. Dit in tegenstelling tot geruchten die het tegendeel beweerden. Bertelli laat weten het volste vertrouwen te hebben in het Sander label en in het team van ontwerpers die de minimalistische stijl van de oprichtster moeten zien te waarborgen.

In 1999 verkocht Jil Sander haar bedrijf aan het Prada concern. Pogingen van Prada om met het Sander label nieuwe stijlgebieden te betreden, bleken geen succes. Sander kon het niet aanzien haar levenswerk te zien ontaarden en keerde in 2000 weer terug in de onderneming. Eind vorig jaar stapte de ontwerpster echter voor de tweede keer uit het concern. De baas van de Prada Group ziet in dat het niet verstandig is het Sander label te veranderen en geeft aan vast te houden aan de huidige formule.

Bertelli, die getrouwd is met Miuccia Prada, zegt dat zijn plannen voor Jil Sander deel uitmaken van de voorbereidingen voor de uitgifte van nieuwe aandelen die tot nu toe al vier keer is uitgesteld. De expansie van het Miu Miu label buiten Europa en de lancering van een Prada mannengeur hebben echter prioriteit, waardoor de aandelenuitgifte op de tweede plaats komt te staan.

Op speculaties over de schuld die het Prada concern zou hebben gaat Bertelli niet in. De vertraging die de emissie heeft opgelopen is geheel te wijten aan de gebeurtenissen op 11 september, aldus Bertelli.

Jil Sander
Prada