Saint Laurent steunt nieuw couture trainingsprogramma

Modehuis Saint Laurent gaat een nieuw couture trainingsprogramma ondersteunen, welke naar eigen zeggen een ‘opleiding voor couture savoir-faire’ is. Het luxemerk heeft hiervoor de handen ineengeslagen met twee Franse modeopleidingen, het Institut Français de la Mode en de École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne.

Het nieuwe opleidingsprogramma moet zes maanden duren, zo schrijft WWD. Het initiatief richt zich op innovatie en duurzaamheid en zal bestaan uit twee delen, namelijk de mogelijkheid om op het hoofdkantoor van Saint Laurent te werken en ongeveer een maand lang lessen volgen op de scholen. Aan het einde van het programma in maart 2018 presenteren de deelnemers een project voor een jury bestaande uit docenten en Saint Laurent-werknemers.

Bij Saint Laurent krijgen deelnemers de kans samen te werken met medewerkers van het modehuis in een ‘experimenteel format’ dat zich richt op ‘ambacht en creativiteit’. Studenten kunnen zich nu al inschrijven bij de scholen, die in september beginnen met het programma.

“Het behouden van ons erfgoed terwijl we evolueren en relevant blijven in ons tijdperk is een pijler van onze strategie, en het investeren in talent is een noodzakelijke voorwaarde om ons succes verder op te bouwen,” zegt CEO Francesca Bellettini tegenover WWD. “Ik ben erg trots op dit partnerschap met zulke bekende en prestigieuze instellingen als het IFM en ECSCP, welke zullen bijdragen aan de uitvoering van onze strategie,” aldus Bellettini.

Beeld: Saint Laurent Facebook