• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Resultaat Vögele ondanks daling omzet verbeterd

Resultaat Vögele ondanks daling omzet verbeterd

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Zwitserse Charles Vögele Holding AG heeft over de eerste helft van dit jaar een gestegen opbrengst geboekt. De inkomsten zijn echter weer gedaald en de Zwitserse moderetailer verwacht vooralsnog geen verbetering tijdens het lopende boekjaar. Dat heeft het bedrijf deze week bekendgemaakt.

De magazijnvoorraad kon met CHF 62.5 mln. op CHF 284.9 mln. worden gereduceerd en de netto schuld met CHF 98.1 mln. op CHF 333.7 mln. worden verlaagd. Daardoor is de jaardoelstelling, namelijk de netto schuld met CHF 100.0 mln. te verlagen, wel reeds tegen het midden van het jaar bereikt.

De verbetering van de rentabiliteit genoot gedurende het eerste halfjaar 2003 prioriteit voor de Charles Vögele-groep. De omzetontwikkeling kwam uit op -6.6%, waardoor de netto-omzet van CHF 751.2 mln. Daalde naar CHF 701.5 mln. daalde. Tevens viel de brutowinst met CHF 400.2 mln. ten opzichte van het vorig jaar (CHF 411.9 mln.) lager uit. Dankzij de aanhoudende werking van de genomen maatregelen ter verlaging van de kosten en ter verhoging van de efficiency werd echter de brutowinstmarge in vergelijking met het vorig jaar van 54.8 % op 57.1% verbeterd.

Voor het tweede van dit jaar verwacht de groep geen aanzienlijke verbetering wat betreft de stemming onder de consumenten en blijft rekening houden dalende omzetten. De focus op de rentabiliteit, de inkrimping van het magazijnbestand en de verlaging van de netto schuld blijven de belangrijkste doelstellingen, zo meldt het bedrijf.


Vogele