Resort 2019 – Overzicht Eerste Collecties

De catwalkexperts van Trendstop presenteren de eerste beelden van de meest extravagante en invloedrijke catwalkevenementen van het Resort seizoen in Parijs, Milaan en New York. Couturekunst, modefantasie en statement draagbaarheid waren de belangrijkste tentoongestelde ingrediënten, terwijl de verschuiving van eenvoudige modeshowpresentatie naar meeslepende mode-ervaring versterkt werd door de uitgebreide en adembenemende decors. Ons uitgebreide, mondiale catwalkverslag en bijbehorende trendbeelden beoordelen de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, zodat u de best mogelijke basis heeft voor het nemen van uw beslissingen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie van de eerste Resort SS19 collecties. De inspiratie voor de ietwat retrospectieve, door de jaren negentig geïnspireerde collectie van Prada kwam voort uit de viering van de thuis- of gaststad van het merk, met een show in het hoofdkantoor in Milaan, terwijl de extravagante show van Dolce & Gabbana een liefdesbrief was aan de iconen van New York. Het cruiseschip van Chanel verplaatste zich niet, en het huis zocht het dit seizoen, in tegenstelling tot voorgaande seizoenen, dichter bij huis in Parijs.

Chanel

Resort 2019 – Overzicht Eerste Collecties

Karl Lagerfeld bracht het idee van een Cruisecollectie tot zijn letterlijke conclusie met een levensgrote oceaanstomer in het Grand Palais in Parijs voor het nautische spektakel van Chanel. Zeemansstrepen en tassen in de vorm van reddingsboeien waren doeltreffend nautisch, terwijl ‘spetterbestendige’ print jurken met transparante bovenlagen een voorzetting van de plastictrend van SS18 vormden.

Prada

Resort 2019 – Overzicht Eerste Collecties

De jaren negentig vormden de inspiratie voor de laatste Resortcollectie van Miuccia Prada, waarbij zij uit haar eigen collectie uit 1996 leende. Ook kwamen veelvuldige sport/street verwijzingen en nerderige, zwaar geornamenteerde accessoires erin voor. De ‘lelijke’ prints en decoratieve details werden gecompenseerd door strakke, gestructureerde silhouetten, waaronder bovenkleding, lome jurken en sjieke lederen items.

Dolce & Gabbana

Resort 2019 – Overzicht Eerste Collecties

Hoewel het niet strikt gezien een Resort collectie was, begon Dolce & Gabbana desalniettemin het seizoen met een overname van New York die vier dagen duurde, waarbij het duo hun couturevisie voor het eerst in de Verenigde Staten presenteerde. Er werd verwezen naar het Vrijheidsbeeld, sterren en strepen, en de iconische architectuur van de stad in een fantasiecollectie die mode als kunst vierde.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Spring Summer 2018 Paris Fashion Week Top Collections rapport van Trendstop, een samengesteld overzicht van de meest invloedrijke collecties uit Parijs. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Resort 2019 – Overzicht Eerste Collecties

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop: Chanel Resort 2019, Prada Resort 2019 en Dolce & Gabbana Resort 2019.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN