• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Replay lanceert nieuwe lijn

Replay lanceert nieuwe lijn

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ter gelegenheid van zijn 25-jarig bestaan vorig jaar, lanceerde Italiaans jeansmerk Replay een nieuwe spijkerbroek. Dit resulteerde in een nieuwe jeanslijn, Replay Collectors genaamd. De lijn bestaat uit zeer exclusieve spijkerbroeken, in beperkte oplage geproduceerd, die het toekomstbeeld van het bedrijf uitdragen. “In het begin kwamen we met het idee om ons 25-jarig bestaan te vieren met een speciaal daarvoor ontworpen jeansmodel,” zei Replay voorzitter Marco Bortoletti in een gesprek met Women's Wear Daily. “De gedachte was om het succes van dat model voort te zetten met een langdurig project, en de geschiedenis van Replay en de filosofie erachter hiermee te versterken.”

Replay Collectors zal dit voorjaar in de winkels verschijnen. De lijn is gebaseerd op de /anniversary /jean, die van raw denim was gemaakt en in zijn eigen Replay koffertje werd verkocht. Het onderscheidende detail van dit model was een verguld zilveren knoop die men eraf kon halen en als manchetknoop kon dragen. Er werden in totaal maar 1000 stuks van het model geproduceerd, verdeeld tussen mannen- en vrouwenmodellen en die kostte maar liefst $500.

De Collectors lijn komt eerst met biologische jeans – de huidige rage op de modemarkt – gemaakt van biologisch katoen, bewerkt met gladde stenen, gewassen met Marseille zeep en afgespoeld in een mengsel van bloemen en oliën om de broeken een gedragen look te geven. De knopen zijn van plantaardig geverfd leer, de zomen zijn van biologische katoenen garen en de kopspijkers zijn vervangen door traditionele metalen klinknagels. Borletti zei dat Replay hiermee een kleine bijdrage wil leveren aan milieuvriendelijk ondernemen.

Replay Collectors zal gedurende de komende twee jaar drie of vier nieuwe collecties per jaar uitbrengen, met een productie van ongeveer 4000 stuks. De lijn zal wereldwijd aan bijna 200 Replay winkels worden geleverd. De prijs voor een broek bedraagt ongeveer €200.

Replay