• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Replay Donna wintercollectie 2002/2003

Replay Donna wintercollectie 2002/2003

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Gedecideerd en veeleisend, maar niet minder vrouwelijk en altijd sensueel Het modethema "Work" uit de nieuwe Replay Donna wintercollectie 2002/2003 brengt authentieke stoffen en moderne materialen bij elkaar in een stoer en vrouwelijk beeld. Er komen echte blikvangers in voor, waaronder materialen die met meerdere lagen zijn bedrukt. En of de belijning nou los en relaxt is, of lichaamsvolgend strak, de slacks hangen even gevaarlijk laag op de heup als de rokken dat doen. Shirts en jacks zijn rijkelijk voorzien van details, waaronder ingeslagen studs en contrasterende stukken stof.

Het seizoen van grote modeshows is weer aangebroken. Vele shows worden gegeven door bijna alle merken.

De shows zijn soms erg spectaculair, en lijken weleens acrobatische acts. De foto links is een moment van de Replay collectie introductie.

Grote rivets, ritsen en lage heuplijnen, zijn illustratief voor het "Motorcycle Queen"-thema, waarin het kenmerkende mortorjack model stond voor nieuwe impressies in tees en sweats.

Hybride polyurethane prints, scherpgesneden silhouetten, speciale aandacht voor detailleringen en voeringen, contrasten met corduroy en cappuchons, zijn allemaal onmisbare ingrediënten voor deze ruige en medogenloze vrouwelijke look. Behalve denim en waxed satijn, zijn imitatie leren broeken sterk aanwezig.

"City" is een meer verfijnd en zakelijker Replay Donna modethema voor volgend winterseizoen. Semi-klassieke slacks met bijna mannelijke snit blinken uit in vrouwelijk materiaalgebruik. Vaak met stretch en in diverse innovatieve wassingen.Het kleurpalet is hier net zo donker als een midwinterse dag en bestaat uit grijzen en bruinen, blauwen en paarsen. Tees zijn niet langer alleen in katoen verkrijgbaar, maar juist ook in aktuele alternatieven. Hemdjurken zijn door het gebruik van strenge kraagjes en manchetten typisch mannelijk in vormgeving, het gekozen materiaal is een mix van fluweel met krijstreep. Decoratieve blouses met handmatige verwerkingen en delicate borduursels brengen frivoliteit aan.

In de "Vintage"-lijn van Replay Donna is het denim dat de klok slaat. Denim met een scala aan ongekende wassingen, fluwelen applicaties op een ondergrond van denim of contrasterend fluweel, yarn-dyed denim, of leer op denim. Basic wordt mode, met name in de scherpgesneden fits, prints en botanische borduursels. Vintage tops bestaan uit thermo garens en zware jerseys, imitatie bont siert cappuchons en halslijnen. Er is veel aandacht voor variatie in de vormgeving, zoals bijvoorbeeld te zien is aan de opgezette stukken op de mouwen. "Cabaret" tenslotte, is een sexy Reply Donna modethema waarin de ultra uitdagende fits zijn geïnspireerd op corsetten uit de jaren dertig. Belijningen van tees, tops en shirts, lijken werkelijk naar het corset gesneden of zijn slechts een trompe l'oeil effect. Geprinte kantmotieven en flashy juwelen maken het delicate sexy beeld compleet.

Replay