Het sportmerk Protest Boardwear heeft 15 december haar eerste flagshipstore geopend in Utrecht. De flagshipstore is momenteel populair onder de kledingmerken. In plaats van een van de vele merken te zijn in een kledingwinkel, kan een merk met een flagshipstore haar gehele identiteit uitstralen en zo een lifestyle rondom het merk creëren. De lifestyle van Protest? "Stoer is het kernwoord." zegt Wesley van Wijnbergen, retailmanager bij Protest.

Protest is 14 jaar geleden opgericht door een aantal medewerkers van Olifanta-Dekker, een groothandel in kleding. De medewerkers hadden allen als hobby snowboarden en wilden een eigen lijn opzetten. Begonnen met een technische collectie, groeide Protest uit tot een internationaal merk. "We zijn in eerste instantie begonnen met enkel een technische collectie die werd verkocht in Nederland en Duitsland. Later gingen we ons meer richten op streetwear en 6 jaar geleden kwam onze eerste zomercollectie uit. Momenteel wordt Protest in 28 landen verkocht en halen we 80 procent van onze omzet uit het buitenland." zegt van Wijnbergen."Volgend jaar komt het Midden-Oosten erbij, en wordt het aantal landen waar Protest wordt verkocht uitgebreid tot 36."

Nu dus de allereerste flagshipstore. In Utrecht, volgens van Wijnbergen een van de grootste winkelsteden van Nederland. "Utrecht ligt centraal en is een grote stad. Een ideale plek om een eerste winkel te openen. Hier willen we de wat gewaagdere collectie verkopen. Die verkochten we vooral via de kleine winkeltjes, maar deze houden steeds slechter hun hoofd boven water. Door de hoge huren op A1 locaties verdwijnen hoe langer hoe meer kleine boetiekjes. Door een flagshipstore te openen kunnen we deze collectie toch nog aanbieden aan de klant. Daarnaast biedt een eigen winkel ons de kans verkoopervaring op te doen. Door het contact met de klant krijgen we een beter beeld van de ervaringen van de consument met Protest-kleding. Dit is voor ons bijzonder leerzaam. En een flagshipstore is natuurlijk goed voor onze naamsbekendheid."

Na Utrecht wil Protest nog een tot twee flagshipstores openen. Waar precies, dat wil van Wijnbergen nog niet kwijt. "Maar ze komen zeker in grote winkelsteden."

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN