Primark lanceert eerste collectie van duurzaam katoen

Primark heeft duurzaam katoen een vast onderdeel van haar aanbod gemaakt met de lancering van de eerste collectie vrouwenpyjama’s gemaakt van de stof. De lijn, bestaande uit zestien verschillende modellen, is ontwikkeld in samenwerking met het Sustainable Cotton Program.

“Dit is een spannend moment voor ons bij Primark,” stelt Steve Lawton, trading director bij de Ierse modeketen, in een persbericht. “Onze pyjama’s zijn één van onze best verkopende producten: in feite is één van de drie pyjama’s die in Groot-Brittannië wordt gekocht, afkomstig van Primark. We hebben voor één van onze belangrijkste producten gekozen, omdat we duurzaam katoen serieus naar het bedrijf willen brengen,” aldus Lawton.

Voor de collectie werkt de fast fashion retailer samen met katoenboerinnen die zijn aangesloten bij haar Sustainable Cotton Program. De keten koopt de katoen direct van deze boerinnen. De prijs van de pyjama’s ligt rond de 6 pond (6,6 euro), hetzelfde as die van gewone pyjama’s. Door middel van bepaalde labels kunnen de duurzame en niet duurzame producten van elkaar worden onderscheiden.

Primark richtte het Sustainable Cotton Program vier jaar geleden op in samenwerking met het Britse bedrijf CottonConnect en de Indische Self-Employed Women’s Association (SEWA). Inmiddels hebben de ruim 1.250 getrainde katoenboerinnen een omzetstijging van 247 procent gerealiseerd. Deelnemende katoenplantages wisten het gebruik van chemische kunstmest te verminderen met 40 procent en dat van chemische bestrijdingsmiddelen met 44 procent. Het duurzaamheidsprogramma loopt nog vijf jaar en in die tijd wil Primark zo’n 10.000 kleine katoenplantages in India gaan helpen.

Beeld: Primark

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN