• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Prijzenslag in Britse kledingbranche

Prijzenslag in Britse kledingbranche

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

"Value retailers" zijn in opkomst in de Britse markt. Door de vertraagde economie doen ketens als TK Maxx, Primark en Matalan het erg goed, waardoor duurdere ketens als Marks & Spencer het zwaar te verduren hebben.

 

TK Maxx biedt designerlabels tegen zeer lage prijzen, Primark verkoopt hippe kleding tegen bodemprijzen en Matalan specialiseert met zogenaamde 'High street quality' tegen de halve prijs. Samen hebben zij 18 procent van de Britse kledingmarkt. Volgens Management Today zal dat percentage alleen maar groeien.

In de Verenigde Staten hebben de value retailers als Sears en Kmart al ruim 35 procent van de Amerikaanse kledingmarkt.

De opkomst van de value retailer kan worden toegeschreven aan de steeds hoogwaardiger wordende kwaliteit van de kleding en het dalende snobisme van de consument als het om kleding gaat. Men geeft niet meer om duur maar wil liever dat de kleding hip is.

Daarbij zijn de inkopers steeds slimmer te werk gegaan. Zij mogen zelf bepalen wat zij willen inkopen en met welke partijen zij in zee willen. Hierdoor wordt het proces versneld en komen er geen dure tussenpersonen meer aan te pas. Zo worden de kosten gedrukt, hetgeen weer tot een goedkoper product leidt.

Retail