• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Prada verkoopt Helmut Lang

Prada verkoopt Helmut Lang

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na Jil Sander heeft het Italiaanse modehuis Prada ook Helmut Lang verkocht, zodat het zich nu volledig op de eigen merken (Prada, Miu Miu, Car Shoes en Azzedine Alaia) kan concentreren. Het verliesgevende Helmut Lang, dat Prada in 1999 verwierf, wordt overgenomen door het Japanse bedrijf Link Theory Holdings Co.

Een Italiaans analist noemde de verkoop een 'bevrijding' voor Prada en hij schat de waarde van Helmut Lang op ongeveer 50 miljoen euro. Het bedrijf is vernoemd naar de Oostenrijkse oprichter van het merk, maar heeft verlies gedraaid sinds de overname. Lang verliet het bedrijf in 2005 en datzelfde jaar sloot Prada alle winkels van Helmut Lang en stopte de productie van het merk. Helmut Lang en Jil Sander samen deden in 2004 de schuldenlast van Prada oplopen naar 62 miljoen.

Op 23 februari jl. maakte Prada bekend dat het Duitse modehuis Jil Sander wordt verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Change Capital Partners, die geleid wordt door Luc Vandevelde, voormalig directeur van Marks & Spencer. Het Italiaanse Prada heeft al drie keer geprobeerd een beursgang te realiseren, maar dat steeds uitgesteld. Met de verkoop van de verliesgevende onderdelen wil het bedrijf zijn waarde opwaarderen. Het is niet bekend gemaakt wat Link Theory voor Helmut Lang betaalt.

Het bedrijf dat in Tokyo is gevestigd verkoopt dames- en herenconfectie onder het merk Theory. In oktober heeft Link Theory het Duitse Schleicher overgenomen en het is aannemelijk dat het bedrijf zijn positie in Europa met de aankoop van Helmut Lang verder wil versterken.

Helmut Lang
Prada