• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Prada stopt met de verkoop van dierlijk bont

Prada stopt met de verkoop van dierlijk bont

Door Tessa Guntlisbergen

23 mei 2019

Fashion

Na luxemerken als Diane vor Furstenberg, Chanel en warenhuisketen De Bijenkorf, sluit nu ook Prada zich aan bij de anti-bont beweging in de modeindustrie. Het Milanese modehuis kondigt in een persbericht te stoppen met de productie en verkoop van producten van dierlijk bont.

Het nieuwe bont-vrije beleid gaat in vanaf de SS2020-damescollectie. Prada nam dit besluit in samenwerking met Fur Free Alliance (FFA), een overkoepelende organisatie voor ruim vijftig dierenrechtenorganisaties, die in Nederland wordt vertegenwoordigd door Bont voor Dieren.

“De Prada Group zet zich in voor innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen,” verklaart Miuccia Prada, erfgename van het modehuis. “Ons bontvrije beleid – dat wij zijn gaan voeren na een positieve dialoog met de Fur Free Alliance, in het bijzonder met LAV en de Humane Society of the United States - is een verlengstuk van die betrokkenheid. Door te focussen op innovatieve materialen, kan het bedrijf de creatieve grenzen van het ontwerpen verleggen en tegelijkertijd aan de vraag naar ethisch verantwoorde producten voldoen,” aldus de ontwerpster.

“Als een van grootste en toonaangevende modehuizen geeft de Prada Group een krachtig signaal naar de rest van mode-industrie: bont is altijd dieronvriendelijk, schadelijk voor het milieu en brengt zelfs gezondheidsrisico’s mee voor de drager,” vult Natalie Wanga, directeur Bont voor Dieren en vice-voorzitter Fur Free Alliance, aan.

Beeld: Prada Facebook