• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • PPR heeft goede hoop voor VS

PPR heeft goede hoop voor VS

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Franse luxe goederen concern PPR verwacht dat de VS gedurende de komende 5 à 10 jaar een robuuste markt voor luxe goederen zal zijn, volgens een rapport van de Financial Times. Voorzitter Francois Henri Pinault zei dat hij verwacht dat de luxe goederen markt de komende vijf jaar met 7 procent per jaar zal groeien. Dit is 2 procent hoger dan dochterbedrijf Gucci Group in december 2004 had aangegeven.

”De economische kracht van Amerika komt voort uit de diversiteit van haar inwoners. Dit geldt vooral voor de luxe industrie, die per definitieom aspiraties draait,” zei Pinault, wiens vader de oprichter van PPR is en die in mei het bedrijf overnam. PPR rekent Gucci, Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Boucheron en Sergio Rossi tot zijn 10 luxe merken. De groep will zijn afhankelijkheid van de Franse markt, die nu nog 60 procent van de totale omzet vertegenwoordigt, verminderen. De groep verwacht dat een groot deel van de groei in de VS door Chinese, Indiaase en Spaans-talige immigranten zale worden veroozaakt. De VS vertegenwoordigt nu nog maar 20 procent van de groepsomzet, maar is de snelstgroeiende markt op dit gebied. ”Wij zijn in Frankrijk een leider op ons vakgebied,” zei Pinault. ”Wij zijn echter te afhankelijk van de Franse economie. Daarom is het onze voornaamste prioriteit op internationaal niveau de groep te ontwikkelen en uitbreiden.”

Pinault zei zich geen zorgen te maken over negatieve effecten van een zwakke dollar op omzet in de VS, deels omdat de groep van plan is de meeste merken toch hoger in het segment te plaatsen en verkopen. ”De best-verkopende tas van Gucci kost dit jaar $850. Vorig jaar kostte de bestseller $600,” zei hij. Pinault, die in New York was om een ceremonie ter ere van YSL ontwerper Stefano Pilati bij te wonen, zie dat de prioriteit van de groep nu was om YSL weer winstgevend te maken. Vorig jaar draaide het merk een verlies van 70 miljoen euro. Het moet nu een omzet van 300 euro genereren om quitte te spelen.

PPR kocht YSL in 1999. Sindsdien is het aantal verkooppunten van het merk gegroeid van 14 naar 64.

PPR