• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Philips-Van Heusen: daling rendement per aandeel

Philips-Van Heusen: daling rendement per aandeel

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Philips-Van Heusen, maakte deze week bekend dat het rendement per gewoon aandeel van het bedrijf het afgelopen kwartaal gehalveerd is. Dat is volgens het bedrijf onder andere te wijten aan de aankoop van modemerk Calvin Klein.

In het tweede kwartaal haalde het bedrijf negen miljoen dollar binnen, wat gelijk staat aan dertien dollarcent per aandeel. Vorig jaar was dit in dezelfde periode echter nog achtentwintig cent per aandeel. Het bedrijf verwachtte dit kwartaal aanvankelijk inkomsten van eenentwintig dollarcent per aandeel.

De acquisitie van Calvin Klein en een éénmalige winst uit de verkoop van PVH's investeringen in Gant zorgden echter voor een andere uitkomst. Wanneer zij buiten beschouwing zouden worden gelaten, zou het bedrijf immers de beoogde resultaten hebben behaald. De netto inkomsten van het bedrijf, dat onder andere Bass en Van Heusen onder zijn merken mag tellen, zijn het afgelopen jaar gestegen met veertien procent. Waren de inkomsten vorig jaar 331,2 miljoen dollar, nu was dat 377,2 miljoen. Philips- Van Heusen verwacht dat het rendement van de aandelen over het gehele boekjaar 2003 zullen variëren van dertig tot vijfendertig dollarcent. Deze inschattingen zijn door het bedrijf echter met opzet laag gehouden, wegens de nadelige economische situatie op dit moment.

PVH