• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • PETA krijgt geen toegang bij jaarvergadering Prada

PETA krijgt geen toegang bij jaarvergadering Prada

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Bij de jaarlijkse vergadering van Prada in Milaan is de vertegenwoordigers van PETA de toegang ontzegd in de directiekamer. Ze wilden een beroep doen op het modehuis om te stoppen met het verkopen van exotische huiden.

In april nam PETA US aandelen in het Italiaanse modehuis. Op deze manier wil de organisatie van ‘binnenuit’ het bedrijf werken en zo de slachtingen van struisvogels te bestrijden. Om de zaak kracht bij te zetten was de Italiaanse zangeres Daniela Martani aanwezig, die een ‘struisvogeljurk’ droeg.

Aanleiding was een ooggetuige exposé, waaruit bleek dat eenjarige struisvogels worden geëlektrocuteerd en dat hun keel wordt doorgesneden voor 'luxe' tassen van struisvogelleer.

"Elke pokdalige Prada tas staat voor een gevoelige jonge struisvogel die op zijn kop werd gehangen en vervolgens werd gedood en geplukt in een ellendig en angstaanjagend slachthuis", aldus PETA-oprichter Ingrid Newkirk. "PETA US brengt de strijd tegen wreedheid rechtstreeks naar Prada's directiekamer – en vraagt om een definitief einde aan handtassen gemaakt van struisvogelleer."

De beslissing om aandeelhouder van Prada te worden viel voor PETA nadat er videobeelden waren gemaakt van 's werelds grootste struisvogelslachtbedrijven, waar jonge struisvogels op kale weidegrond worden gehouden. Als ze een jaar oud zijn worden ze per vrachtwagen naar de slacht gebracht, terwijl een struisvogel op natuurlijke wijze veertig jaar kan worden. In het slachthuis worden struisvogels ondersteboven in een verdovingsapparaat gehangen, wordt hun keel doorgesneden en worden hun veren geplukt – dit creëert de bobbelige huidtextuur die voor Prada-tassen wordt gebruikt.

Beeld: PETA

PETA
Prada