• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Pakkenoorlog beslecht

Pakkenoorlog beslecht

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De 'pakkenoorlog' tussen Oger en SuitSupply is ten einde. SuitSupply had eerder al toegezegd om de naam Oger niet meer in zijn advertenties te gebruiken. De rechtbank in Haarlem oordeelde afgelopen maandag dat deze toezegging voldoende is. De rechter wees vervolgens de eis van Oger af en veroordeelde deze tot de kosten van het geding.

Oger daagde SuitSupply eind juli voor de rechter gedaagd omdat die de naam van zijn concurrent gebruikte in een mailing aan klanten. De Amsterdamse herenmodezaak eiste daarop een verbod om haar merknaam in reclame-uitingen te laten vallen. In de mailing was een cartoon te zien met striphelden Fokke en Sukke. Daarbij stond de tekst: 'Een mooi pak? Daarvoor ga je langs Oger... en dan links en dan rechts...' Wie deze instructies opvolgt komt bij het Amsterdamse filiaal van SuitSupply terecht.

De advocaat van Oger is toch tevreden met de uitspraak. "We zien het zeker niet als een verloren zaak", aldus M. Brainich. "We zijn blij met de toezegging van SuitSupply dat ze stopt met het gebruik van de cartoon."

SuitSupply