• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Overzicht Topcollecties Herenmode SS18

Overzicht Topcollecties Herenmode SS18

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Het herenmodeteam van Trendstop biedt u een uitgebreid overzicht van de designercollecties die van invloed zullen zijn op de hedendaagse herenmode in voorjaar/zomer 2018 en de daaropvolgende seizoenen. Vol frisse innovatie en inspirerende design, belichamen deze belangrijke collecties de trends en ontwikkelingen in de herenmodemarkt. Van de avant-garde scene in Londen via de iconische modehuizen van Milaan tot de haute couture van Parijs; onze deskundige analisten onthullen de trends die uw volgende herenmodecollectie zullen beïnvloeden. Met ons uitgebreide beursverslag en catwalkfoto’s beoordelen wij de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u to de best mogelijke beslissingen kunt komen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie trendbepalende designcollecties die bepalend zullen zijn voor SS18. Bij Alex Mullins vindt een heerlijke zomerse esthetiek haar oorsprong in de jaren negentig, terwijl schoolvakanties inspiratie bieden voor de moderne-retro esthetiek die bij Marni te zien was. Dior gaat ook terug naar school, met de introductie van haar traditionele maatwerk aan een jongere doelgroep, waarbij gerefereerd wordt aan de Amerikaanse college cultuur en de Ivy League esthetiek.

Londen - Alex Mullins

Mullins’ gebruik van een combinatie van summer-love beelden en vervormde, grote vormen signaleert een collectieve verschuiving die de scheiding tussen het traditionele en het modieuze achter zich laat. De collectie kenmerkt zich door overdreven proporties en prints, met fotografische bloemen die losse overhemden en broeken met hoge taille bedekken, terwijl dramatische asymmetrische silhouetten de vervaagde denim stukken verheffen.

Milaan - Marni

Francesco Risso profileert zich bij Marni’s herenmode met bevreemdende proporties en onverwachte stoffen-en kleuren combinaties. Herinneringen uit de kindertijd en dromen van verre oorden inspireren speelse, afwijkende vormen in bruine neutrale tinten, zeeblauwe strepen en semafoor vlaggenpanelen. Gekrompen ruitjestruien en verkorte broekspijpen introduceren hedendaagse proporties aan nostalgische stukken.

Parijs - Dior Homme

Bij Dior toonde de herenmodelijn een schone, strak gesneden bewerking van de mannelijke garderobe voor de millennial, voorzien van een atletische uitstraling. De toevoeging van varsity strepen, t-shirts met logo’s en bomberjacks in een palet van wijnrood, felrood en grijs aan het klassieke silhouet van het modehuis zorgt voor een meer ontspannen sfeer en straalt iets jeugdigs en speels uit.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Spring Summer 2017 Top 10 by City Report van Trendstop, een essentiële gids voor de beste collecties en meest trendy ontwerpers van het seizoen. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop: Alex Mullins Spring Summer 2017, Marni Spring Summer 2017, Dior Homme Spring Summer 2017.

Trendstop