• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Overzicht Tokyo Fashion Week SS18

Overzicht Tokyo Fashion Week SS18

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De catwalkexperts van Trendstop bieden u een exclusief kijkje naar de essentiële modetrends en silhouetten direct afkomstig van de catwalks in Tokyo. Dit tweejaarlijkse evenement, dat in de iconische Shibuya Hikare en Omotesando Hills modecomplexen gehouden wordt, presenteert een reeks talenten van eigen bodem, alsmede 50 mondiale merken. In het Memorial Picture Gallery van Meji presenteerden Sacai en Undercover een gezamenlijke modeshow, waarbij de streetwear en hybride mode esthetiek van beide ontwerpers gecombineerd werd. Met onze uitgebreide overzichten en foto’s hebben we de belangrijke trends uitgelicht en beoordeeld op hun commerciële waarde en levensduur zodat u de best mogelijke beslissingen kunt nemen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een kijkje naar drie modetrends uit Tokyo Fashion Week die invloed zullen hebben op SS18 en de daaropvolgende seizoenen. De Supersize Sweat volgt de lopende sports-meets-street trend met grote verhoudingen die dit basis athleisure item nieuw leven inblaast. De Moto GP verenigt racebaan en catwalk met zijn modebewuste verwijzing het professionele motorcircuit. De Shirt Dress Rework introduceert een chique, hedendaagse interpretatie van deconstructie met een vernieuwde nadruk op draagbaarheid en vrouwelijkheid.

The Supersize Sweat

Door streetwear geïnspireerde joggingitems maken een statement voor SS18 met conceptuele XXL proporties. Athleisure hoodies worden verlengd en omgetoverd tot hybride jurken met overdreven volume. Deklagen van net en details als ritsopeningen versterken het trendy silhouetten, terwijl ze de sportieve esthetiek verhogen.

The Shirt Dress Rework

Er komt voor SS18 een nieuwe versie van de shirt dress met een frisse gedeconstrueerde uitstraling. Witte katoenen stijlen zijn gereconstrueerd met peplum zomen en zakken met franjes voor een meer vrouwelijke uitstraling, terwijl gereconstrueerde mouwen en extra mouwen verandering aanbrengen in het klassieke silhouet en gebruikt worden als ceintuur of onderdeel van de rok.

Moto GP

Sportthema’s blijven sterk aanwezig met de introductie dit seizoen van motorinvloeden. Jumpsuits en overall-effecten combineren industriële bruikbaarheid met lichte performance eigenschappen. Racing jassen en utilitaire broeken worden gecombineerd met motorlaarsjes en beschermende details.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot de onmisbare Trendstop gids, Fall/Winter 2017-18 Apparel on the Catwalks, met een overzicht van de belangrijke silhouetten en stijlen van het seizoen. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop: D Vec, Acuod by Chanu, Paradox Tokyo, Viviano Sue, Henrik Vibskov, Enhance, Nerd Unit, Akikoaoki, Paradox Tokyo, allen voorjaar/zomer 2018.

Trendstop