Burberry maakte deze week bekend zijn vernieuwde winkel in New York te openen, dit is de grootste Burberry-winkel ter wereld. De winkel van zes verdiepingen is het eerste verkooppunt van The Art of the Trench, de nieuwe exclusieve trench coat bestelservice, en de Burberry House collectie, een serie cadeaus en decoratieve objecten.

Verder zijn alle Burberry producten voor mannen, vrouwen en kinderen hier verkrijgbaar, inclusief pret-a-porter, accessoires, golf kleding, zonnebrillen, horloges, parfum, de Burberry Prorsum en de Burberry London collecties. Het interieur van de winkel is een mix van klassiek en modern, centraal staan de eikenhouten trap en het glazen plafond. De voor het interieur gebruikte materialen, veel hout, zachte stoffen en gepolijst metaal, zorgen voor een nieuwe interpretatie van de sfeer uit de Engelse countryhuizen-periode, toen het bedrijf uit 1856 het licht zag. Het gebouw is van buitenaf opvallend door de asymmetrische stenen en transparant glazen voorgevel met een glanzende metalen Burberry ruit. "Het kenmerkende ontwerp van de winkel en de grotere oppervakte vergeleken met onze originele winkel in New York toont de ruime opvatting van onze collecties," meldt de Amerikaanse Burberry directeur Eugenia Ulasewicz. "New York behoort tot de top van de modehoofdsteden en onze lokatie staat bekend als een van de meest belangrijke luxe retail streken in de wereld," zegt Burberry Directeur Rose Marie Bravo. "We zien deze vestiging als een mijlpaal in Burberry's expansie strategie."

De uitbereiding van Burberry aan de 7 East 57th Street kostte 19.5 miljoen Euro. In deze buurt is Louis Vuitton bezig voor 99.5 miljoen Euro het voormalige Warner Bros.-pand te verbouwen tot een LVMH-tempel. Burberry opende dit jaar winkels in Barcelona, Orlando, Coral Gables, Florida en de wijk SoHo in New York. De tweede grote Burberry-winkel in Londen zal eind deze maand in Knightsbridge worden geopend. Het bedrijf heeft kortgeleden aangekondigd eind 2003 een winkel in Milaan te openen, de eerste Burberry-boutique in Italie. Het hoofdkantoor blijft in Londen en Burberry staat genoteerd op de London Stock Exchange.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN