Omoda ‘bespaart’ lucht en ruimte met nieuwe inpakapparatuur

Omoda heeft een manier gevonden om ‘duurzaam’ in te pakken. Met een nieuwe inpakmachine zegt de Nederlandse schoenenretailer 46 procent lucht in de verzenddozen te besparen, wat ervoor zorgt dat de dozen kleiner zijn en er 25 procent meer pakketjes kunnen worden geladen in een vrachtwagen. Dat schrijft het schoenenbedrijf op haar website.

De nieuwe inpakapparatuur is sinds afgelopen mei operationeel. De machine bestaat uit twee verschillende machines, aldus Omoda op haar website: “Een die de verzenddozen in elkaar zet, en een die het deksel op de gevulde verzenddoos lijmt op exact de hoogte van de schoenendoos die erin zit.”

Omoda berekende wat de eerdergenoemde besparing van lucht en CO2 zouden betekenen, en stelt in het bericht dat de nieuwe inpakmethode op jaarbasis zorgt voor een CO2-besparing van 130,6 ton. Dat staat volgens het bedrijf gelijk aan 871 retourvluchten van Amsterdam naar Parijs. Omoda benadrukt op haar website dat de nieuwe machine geen personeel vervangt, omdat alle bestellingen nog steeds handmatig in de dozen worden gedaan. In plaats daarvan verlaagt de apparatuur de werkdruk, aldus Omoda.

Het in Zierikzee gevestigde Omoda beschikt over een webwinkel in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast heeft het schoenenbedrijf in de eerste twee landen enkele fysieke winkels, waaronder Utrecht, Zwolle, Tilburg en Antwerpen.

Beeld: Omoda Facebook

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN