• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • NikeLab lanceert capsule collectie met Riccardo Tisci

NikeLab lanceert capsule collectie met Riccardo Tisci

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Als onderdeel van de zomercollectie heeft Nike de handen ineen geslagen met ontwerper Riccardo Tisci voor een capsule collectie. In de nieuwe collectie ‘NikeLab x RT’ komt de creatieve visie van Tisci samen met de innovatieve materialen en sportkennis van Nike, laat het sportmerk in een persbericht weten.

"Deze collectie vertegenwoordigt een geheel nieuwe manier van denken voor Riccardo", zegt senior design director van NikeLab Jarrett Reynolds. “De collectie is gemaakt om in te kunnen presteren, een tot nu toe nog onbekend terrein voor Riccardo. Maar dat is juist zo mooi aan een samenwerking: wij kunnen Riccardo helpen zijn weg te vinden in de wereld van sportkleding, onze specialiteit, terwijl Riccardo's visie ons ontwerp in een richting duwde waar we zelf nooit aan gedacht zouden hebben.”

Riccardo Tisci voegt toe: “Het was heel interessant… een moeilijk proces om iets te maken wat heel dynamisch is, om in te sporten en actief in te bewegen, en wat tegelijkertijd herkenbaar -een modestatement- is, dat is niet eenvoudig. Maar we hebben iets geweldigs bereikt. Er is een hoop sensualiteit.”

In de collectie zijn de nieuwe technologieën als Dri-FIT en Flyknit terug te vinden. De collectie is tweeledig: aan de ene kant is het typische zwart-wit handschrift van Tisci terug te vinden, aan de andere kant zijn er veel bloemen- en caleidoscopische prints verwerkt in de ontwerpen. De bloemenprints verwijzen naar specifieke locaties waar de bloemen groeien: Oregon (thuisbasis van Nike), Taranto (thuisbasis van Tisci) en Rio de Janeiro (waar de Olympische Spelen dit jaar plaats vinden). De ontwerper heeft ook sterren en schedels aan de prints toegevoegd.

De ‘NikeLab x RT: Training Redefined’-collectie wordt in juli 2016 gelanceerd, en een tweede release zal een maand later volgen.

Nike
RICCARDO TISCI