• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Nike klaagt voormalig ontwerper aan voor contractbreuk

Nike klaagt voormalig ontwerper aan voor contractbreuk

Door Yenthe Stuurman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Nike klaagt voormalig ontwerper, Matthew Millward, en modemerk Ralph Lauren aan. Millward is vicepresident van de mannencollectie, van sublijn Club Monaco en wordt door Nike voor de rechter gesleept voor contractbreuk. Dit laat Fashionista weten.

Millward, voormalig senior design director bij Nike, overtrad de regels toen hij een positie bij Club Monaco (eigendom van Polo Ralph Lauren) aan nam. Nike heeft met Millward juridische afspraken gemaakt; hij mag binnen een jaar niet voor concurrerende bedrijven werken. Ook zegt Nike dat Ralph Lauren de afspraak opzettelijk heeft belemmerd.

Nike laat weten dat Millward toegang had tot hun meest vertrouwelijke informatie, zoals gedetailleerde ontwerpen en technische specificaties voor nieuwe en geavanceerde materialen. Ook zegt Nike dat de informatie waar Millward bij kon -terwijl hij in dienst was- van het merk van onschatbare waarde is. De informatie is belangrijk voor Nike om de succesvolle positie die zij hebben vast te kunnen houden.

Een aantal producten van Club Monaco heeft eenzelfde ontwerp als de producten van Nike. Ook de naam en productomschrijvingen zijn vergelijkbaar met die van het sportmerk. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de Tech Thermal Full Zip Sweater, de Tech Half Zip Hoodie en de Woven Trim Sweatpants.

In 2014 spande Nike een rechtszaak aan tegen zijn voormalige ontwerpers Denis Dekovic, Marc Dolce en Mark Miner aan. Zij verlieten het bedrijf voor Adidas. De twee partijen werden het afgelopen juni eens buiten de rechtszaal.

Millward verliet zijn functie bij Nike op 6 oktober 2015 en ging een maand later voor Club Monaco werken.

Beeld: Nike

Nike