• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Nieuwe locatie voor London Fashion Week

Nieuwe locatie voor London Fashion Week

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

London Fashion Week gaat verhuizen. Voor de komende editie, die plaatsvindt van 18 tot en met 22 september, verhuist het evenement naar Brewer Street Car Park in Soho. Eerder vond de London Fashion Week plaats in the Somerset House.

De nieuwe locatie Brewer Street Car Park betreft een iconisch art deco gebouw, dat ontworpen is door de architect J.J. Joass en bekend staat als de key creative space voor audiovisuele shows, evenementen en installaties. Vorig seizoen gebruikte de British Fashion Council en de British Coundil de ruimte al voor de International Fashion Showcase, een openbaar festival waar meer dan 110 opkomende ontwerpers uit bijna 30 landen hun collecties toonden.

Caroline Rush, CEO van het British Fashion Council laat weten: “De groei van de Britse designer mode-markt op lange termijn is geografisch onderbouwd met deze stap. Tijdens London Fashion Week zullen ontwerpers hun collecties presenteren in één van Londens meest levendige, gevarieerde en creatieve hubs, binnen een mijl van Bond Street, Dover Street, Mount Street, Oxford Street en Regent Street.” Vervolgend: “De nieuwe plek is al benoemd tot Brewer Street 'Fashion Park' en biedt ontwerpers de vrijheid en flexibiliteit om de showruimte te transformeren, zodat hun eigen esthetiek en identiteit weerspiegeld wordt."

De voorlopige planning van de London Fashion Week wordt rond 20 juli bekend gemaakt.

London Fashion Week