• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Nieuwe koers voor mannenlijn Abercrombie & Fitch

Nieuwe koers voor mannenlijn Abercrombie & Fitch

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De koers van de mannenlijn van het Amerikaanse merk Abercrombie & Fitch moest anders. Als onderdeel van de nieuwe strategie van het merk heeft creatief directeur Aaron Levine de lijn onder de loep genomen en gekozen voor een nieuwe focus: de roots van Abercrombie & Fitch.

Voor de lentecollectie 2016 heeft de ontwerper zich laten inspireren door de invloeden van vroeger, toen Abercrombie & Fitch nog bekend stond als een van de beste sportartikelenwinkels in New York. De collectie voor aankomende lente is geüpdatet en is ruiger en meer ‘down to earth. Zo zijn er bomberjacks, linnen shirts, safari jackets en nauwsluitende items aan het assortiment toegevoegd, evenals nieuwe lichtere kleuren.

Sinds vorig jaar focust het merk op collecties die beter aansluiten op de wensen van de klant. En dat lijkt zijn vruchten af te werpen, want voor het eerst sinds het derde kwartaal van 2012 heeft Abercrombie & Fitch positieve resultaten behaald. In het laatste kwartaal van het jaar steeg de netto-omzet met 2 procent bij constante wisselkoersen tot 1,1 miljard dollar. De vergelijkbare omzet steeg met 1 procent. De netto-omzet daalde in de Verenigde Staten met 2 procent tot 745,9 miljoen dollar, maar steeg met 3 procent tot 367 miljoen dollar internationaal. De omzet uit direct-to-consumer en omnichannel steeg met 28 procent. Vorig jaar was dat nog 27 procent.

Voor boekjaar 2015 daalde de netto-omzet met 2 procent bij constante wisselkoersen tot 3,5 miljoen dollar. De vergelijkbare omzet daalde met 3 procent. In de Verenigde Staten daalde de netto-omzet met 5 procent tot 2,2 miljard dollar en internationaal daalde de omzet met 7 procent tot 1,2 miljard dollar. De omzet uit direct-to-consumer en omnichannel steeg met ongeveer 24 procent van de totale netto-omzet, in vergelijking met ongeveer 22 procent vorig jaar.

Abercrombie & Fitch