Moët Hennesey Louis Vuitton (LVMH), het Franse moederbedrijf voor luxe goederen, meldt Roberto Menichetti te hebben aangesteld als artistiek directeur voor Celine.

De 37-jarige Menichetti is van Italiaanse afkomst, maar geboren in de Verenigde Staten van Amerika. De nieuwe artistiek directeur heeft een veelomvattende ervaring en een zeldzame kennis van de internationale wereld van mode en luxegoederen. Sinds 2002 is hij bezig geweest met het creëren en lanceren van zijn eigen merk 'Menichetti', zijn eerste collectie presenteerde hij recent in februari in New York. Celine bezit wereldwijd honderd eigen boetieks op de beste internationale verkooppunten, het fashionhouse mag zich verheugen op groei en het bedrijf ervaart één van snelste groeimomenten in de modeindustrie. In 2003 maakte Celine een tweecijferige groei door, dit heeft zich voortgezet in het eerste kwartaal van 2004.

Jean Marc Loubier, president en CEO van Celine stelt: "Met Robert en zijn creatieve fantasie en kennis van producten, versterken wij onze ambitie om Celine neer te zetten als een creatieve referentie en een bepalend label in de wereld van mode en luxe goederen." Menichetti liet weten: "Ofschoon mode zich beweegt in een periode van grote overgang, blijven LVHM en haar merken één van de belangrijkste krachten in de industrie. In ben erg blij met mijn aansluiting bij het dameslabel Celine, want ik ben altijd gefascineerd geweest door de allure en sensualiteit van de Parijse vrouwen. Ik kijk er naar uit om de uitdaging aan te gaan, de uitdaging die Celine representeert in evolutie en potentieel."

Roberto Menichetti startte zijn carrière als beschermeling van Claude Montana in de jaren tachtig om daarna verder te groeien in het designteam van Jil Sander. Hij schreef modegeschiedenis toen hij 1998 toetrad tot de groep van Rose Marie Bravo voor Burberry, Menichetti was de initiator voor de wereldwijde roem van de Burberry-plaid. Verwacht wordt dat de nieuw artistiek directeur van Celine zal blijven werken aan zijn eigen label met dames en herenmode en accessoires.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN