• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • 'Nieuw' GDS kent 5% groei

'Nieuw' GDS kent 5% groei

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het signaleren van nieuwe trends en het opdoen van nieuwe contacten zijn de belangrijkste redenen voor bezoekers van de GDS om de schoenenvakbeurs te bezoeken. Ongeveer 42 duizend vakbezoekers bezochten het schoenevenement van 16 tot en met 19 september in Düsseldorf, hiermee kon de organisatie een groei van 5% noteren in vergelijk met de vorige editie. Deze editie is ook de eerste sinds de vernieuwing van de hallenindeling. Hierop is vooral positief gereageerd. "Weer een groots GDS," was het commentaar van Mike Todd, Europees manager van UGG Australië, "het vernieuwde ontwerp van Hall 15 heeft de beurs een geheel nieuw gezicht gegeven."

Bezoekers herkenden de nieuwe indeling met de onderdelen Young, Modern en Global Sources meteen en dit vormde een positieve bijdrage tot een route uitstippeling over de beursvloer. Het gegroeide bezoekersaantal, waarvan een belangrijk deel van buiten de eigen grenzen, de goede atmosfeer en de levendige evenementen zijn een positieve ontwikkeling voor de GDS. Met deze resultaten bevecht de vakbeurs in positieve zin het moeilijke ondernemersklimaat van de schoenbranche.

Merkbaar was ook de grote opkomst van vakbezoekers uit het buitenland. De Benelux leverde als geheel de grootste groep (3.950), gevolgd door de Britse vakbroeders (3.200), Italianen (2.100), Spanjaarden (1.380), Fransen (1.350) en 1.380 geïnteresseerden kwamen vanuit Scandinavië. En vanuit de Verenigde Staten brachten 1.200 vakbroeders de Messe een bezoek. Een opmerkelijke groei van bezoekers uit zowel Rusland als Azië werd opgemerkt, evenals de interesse vanuit grootwarenhuizen in Japan.

Extra aandacht was er voor de Braziliaanse Schoenenleveranciers. En grote groep exposanten was overgevlogen met de laatste modesnufjes vanuit het land van de levendige Amazone met schoenen die synoniem zijn met energie, plezier en jeugd. Eduardo Smaniotto Dumond, Braziliaans exportmanager toonde zich tevreden. "Onze stand is goed bezocht. We zijn erg tevreden met de grote vraag, hetgeen resulteerde in goede orders. We zijn erg tevreden op de manier zoals de GDS met ons is meegegaan."

Welgevormde ronde neuzen is het opmerkelijkste qua trend voor het nieuwe schoenenseizoen. Maar ook puntige kunnen ook. Ook is wordt het straatbeeld heel kleurrijk, maar wel wat subtieler dan we nu gewend zijn. Decoraties variëren van Swarovski kristallen tot vlinders bij de dames. Maar ook mannenschoenen mogen versierd; van fijn leer van een baby krokodil tot hagedis en alle variaties ertussen. Sneakers zijn er in alle kleuren, als een ware kameleon op schoenengebied.

De volgende GDS is van zondag 30 januari tot en met dinsdag 1 februari 2005. De overlap van deze Première-GDS met de eerste dag van de modevakbeurs CPD wordt als positief ervaren. De GDS in maart is van donderdag 17 tot en met zondag 20 maart 2005.

GDS