New Utility als vooraanstaande trend voor FW16/17

Trendstop.com, een van ‘wereld’s meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, presenteert ons deze week met een overzicht van een van de grootste trends van de toekomst.

Naast de publicatie van gedetailleerde rapportages over mode op de catwalks en in streetstyle is Trendstop marktleider op het gebied van nauwkeurige prognoses van macrotrends die de komende seizoenen invloed zullen hebben op de branche. Na New Utility te hebben onthuld als Modetrend van het Jaar 2016, kunnen de Trendstop experts nu illustreren hoe deze trend de collecties voor herfst/winter 2016/17 hebben beïnvloed. Deze week brengt Trendstop een rapportage over de meest succesvolle interpretaties van deze trend in herenmode, zoals te zien was op de catwalks van Parijs, Londen, Berlijn en Milaan.

Raspberry Oxblood

New Utility als vooraanstaande trend voor FW16/17

Terwijl de New Utility trend gebruik maakt van een elementair, gedempt palet van neutrale tinten, wordt tegemoet gekomen aan kleur met deze rijke herfsttint. Toegepast als een blok kleur, laat het nog wel ruimte over voor eenvoudige lineaire vormen, terwijl textuur wordt toegepast in de vorm van sterke stoffen en wattering.

Tailored Utility

New Utility als vooraanstaande trend voor FW16/17

Maatwerk en functie komen nader tot elkaar in deze hedendaagse twist op klassieke jassnitten. Met de toevoeging van grote zakken wordt op opvallende manier gespeeld met volume - hetgeen de regels van maatwerk overtreedt zonder de onderliggende vraag naar eenvoud van deze trend te verloochenen. Het gebruik van ruitjes voegt dynamiek toe aan het neutrale palet.

Military Revisited

New Utility als vooraanstaande trend voor FW16/17

Deze look is een bastion van utilitaire mode en wordt met een stedelijke uitstraling toegepast. Technische stoffen voegen glans toe wanneer ze gecombineerd worden met zwaar canvas en duurzame lederen details. Maar de ware innovatie bevindt zich hier in de vormen, vernieuwd met een hedendaagse en praktische uitstraling, zoals in een basisaccessoires als de alomtegenwoordige rugzak.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van Trendstop’s Fall 2015-16 Trade Show Report , met de meest commercieel relevante collecties uit Parijs. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

New Utility als vooraanstaande trend voor FW16/17

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop: Henry Lloyd, Kinfolk, Christopher Raeburn, Verena Shepperheyn, Norwegian Rain, Mostly Heard Rarely Seen, Ally Capellino, Sandqvist en Daniel Poole.


 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN