• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Museumkunst als inspiratie bij H&M Conscious Exclusive Collection

Museumkunst als inspiratie bij H&M Conscious Exclusive Collection

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Voor de nieuwste Conscious Exclusive Collection van H&M is de moderetailer een samenwerking aangegaan met het Musée des Arts Décoratifs in Parijs. Het ontwerpteam van de Zweedse retailer heeft samengewerkt met het museum en onder andere inspiratie gehaald uit de archiefstukken die hier te vinden zijn, meldt H&M.

Het resultaat van de samenwerking is een duurzame collectie van moderne items die ook een verwijzing maken naar het verleden. “Met deze collectie hebben we duurzaamheid naar een nieuw niveau gebracht. We hebben gewerkt met nieuwe materialen, zoals bijvoorbeeld kralen en sierstenen die zijn gemaakt van gerecycled glas en denimite: een materiaal dat is gemaakt van gerecycled denim,” legt Ann-Sofie Johansson, creatief adviseur bij H&M, uit.

De collectie zal worden gelanceerd op 7 april, wat samenvalt met de opening van de nieuwe tentoonstelling ´Fashion Forward - Three centuries of fashion´. In deze expositie zullen ook enkele stukken van H&M te bewonderen zijn, waaronder een look van de eerste designersamenwerking van het merk met Karl Lagerfeld. De collectie, die bestaat uit kleding en accessoires voor vrouwen, zal worden verkocht in ongeveer 180 winkels van H&M en via de webshop.

H&M