• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Morgan Stanley slaat terug

Morgan Stanley slaat terug

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De zakenbank Morgan Stanley eist 10 miljoen euro van het Franse LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton in reactie op de aanklacht van LVMH dat de bank zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Het is de eerste reactie van Morgan Stanley sinds LVMH in november vorig jaar naar de rechter stapte en een schadevergoeding eiste van 100 miljoen euro.

LVMH beschuldigt Morgan Stanley ervan dat een Londense analist in researchrapporten uit 1999 en 2002 LVMH in een slecht daglicht heeft gesteld ten gunste van de Gucci Groep. De Gucci Groep is ook een cliënt van de bank en was in deze periode in een overnamegevecht verwikkeld met LVMH. Morgan Stanley heeft bij het hof ter verdediging aangevoerd de klacht niet ontvankelijk is te verklaren. Meer specifiek stelt de bank dat de beschuldiging van LVMH gebaseerd is op enkele van de in totaal ca. 400 rapporten over producenten van luxe goederen gedurende de betreffende periode. Daarnaast zijn de conclusies uit hun context gelicht, ingekort of gemanipuleerd, zo stelt de bank.

Bovendien heeft de betrokken analist, Claire Kent, een uitstekende reputatie en wordt door collega's en vakmedia tot de internationale top gerekend.

LVMH