• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Mogelijk overname Viktor & Rolf

Mogelijk overname Viktor & Rolf

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Renzo Rosso, de eigenaar van Diesel, staat op het punt om het modehuis van het Nederlandse designduo Viktor & Rolf over te nemen. Dat is het gerucht dat momenteel de ronde doet in New York. Diesel presenteerde daar afgelopen woensdag zijn nieuwe zomercollectie tijdens de 'fashion week'. De twee partijen zouden in bespreking zijn over de verkoop van een deel of zelfs het hele bedrijf van Viktor Horsting en Rolf Snoeren. WWD meldde eerder deze week dat de onderhandelingen al een vergevorderd stadium hadden bereikt, maar dat men het nog niet eens was over de overnameprijs. De directie van Diesel wilde het nieuws bevestigen noch ontkennen. "Het zijn nu alleen geruchten," zei marketingdirecteur Glenn Balak.

Rosso is behalve van het goedlopende jeansmerk Diesel, ook eigenaar van Martin Margiela en producent van de collectie van Dsqueard. Na de overname van het avant-gardistische label van de Belgische ontwerper Martin Margiela in 2002, heeft Rosso de omzet van het bedrijf flink weten op te schroeven zonder zich inhoudelijk met de collecties te bemoeien. "Ik kan voorstellen doen en hij kan ze afwijzen," zei Rosso in een interview met de Herald Tribune in 2005 over de samenwerking met de excentrieke Margiela. Van Rosso, 'fashion entrepreneur of cool' (zoals modejournalist Suzy Menkes hem heeft gedoopt) wordt al langer gezegd dat hij zijn bedrijf verder wil uitbreiden met acquisities. Er zou zelfs een beursgang in de planning staan. Vorige week schreef het weekblad Time dat Rosso met "iets groots" bezig is.

Voor Viktor & Rolf zou een hele of gedeeltelijke overname een belangrijke kapitaalinjectie betekenen. Dat wil overigens niet zeggen dat het zakelijk niet goed met hun bedrijf zou gaan. De twee zijn de meest bekende en succesvolle modeontwerpers van Nederland. Zij hebben een goedlopende winkel in Milaan en hun geurlijn Flowerbomb, die in 2005 werd gelanceerd, schijnt een bestseller te zijn. Bovendien ligt op 9 november a.s. hun H&M-collectie in de winkel, waarvan eerder deze week de eerste beelden zijn vrijgegeven.

Als de samenwerking tussen Rosso en Margiela als precedent mag gelden, dan hoeven Viktor & Rolf bij een eventuele overname ook geen inhoudelijke bemoeienis met hun collecties te vrezen.

Viktor&Rolf