Mode in de Media - April 2016

De modebranche figureert steeds vaker in de landelijke dagbladen en media. Waar fashion vroeger nog vaak werd verbannen naar een hoekje op de cultuurpagina, zijn nu hele (weekend)bijlagen aan de sector gewijd. FashionUnited selecteert iedere maand een aantal lezenswaardige artikelen.

1. Hoofdontwerper G-Star: Ik wil jeans maken die mensen doen omkijken

Buidelbroeken voor vrouwen, rimpeljeans voor mannen. G-Star RAW presenteerde tijdens de Amsterdam Denim Days de trends. Hoofdontwerper Rebekka Bach (36): 'Vrouwen zijn niet langer bang voor stoer en wijd.'

Lees meer: Lees meer: Parool.nl / Annemart van Rhee

2. De verbluffende weelde van oude couture

Overrompelen is een belangrijke tactiek van ontwerpers. Daarbij grijpen ze graag terug op de verbluffende weelde van oude couture.

Lees meer: Elsevier.nl/Stijl / John de Greef

Mode in de Media - April 2016

3. Zo worden tassen van 263.000 euro gemaakt

263.000 euro. Dat is de prijs die een Amerikaan betaalde voor een tweedehands Birkin-tas van het Franse merk Hermès. Een record. Waarom is een Hermès tas zoveel waard?

Lees meer: NRCQ / Guus Ritzen & Bas van Kooij

Foto: Birkin bag op Hermès Festival des Métiers in Amsterdam. Credit: FashionUnited.

4. Bruno Pieters over duurzaam label Honest By: 'Ik ben eindelijk trots op mezelf'

In 2010 besefte Bruno Pieters dat hij niet meer kon aarden in de conventionele modewereld. Hij was opgebrand en kreeg een burn-out. Hij stopte bij Hugo Boss en doekte ook zijn eigen label op. Na twee jaar van de radar te verdwijnen, een periode waarin hij veel reisde, maakte hij zijn comeback met Honest By in 2012. Voor zijn collecties hoeft niemand af te zien.

Lees meer: KnackWeekend.be / Lotte Philipsen

5. Zahra Nabrhouh: 'Ik ben een werkpaard, geen showpony'

Zahra Nabrhouh (29) studeerde af op een mannenschoenenlijn, een ode aan haar vaders nomadenroots. Het groeide uit tot het label Mr. Ali. Nabrhouhs ontwerpen staan bij XBank en Ontfront.

Lees meer: Het Parool / Racky Westrik


 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN